lauantai 19. toukokuuta 2012

Osa 6: Syaniidia kiskoilla

Sabinin skenaarion suoritan viimeisenä paitsi siksi, että se on kronologisesti viimeinen, myös siksi että se on niin pitkä, että se ei mahdu yhteen kohtuumittaiseen tekstiin.

Sabin herää maailmankartalta erään talon läheltä. Talossa voi tehdä kauppoja sotilaaksi pukeutuneen kauppiaan kanssa, ja ottaa Shadown kaveriksi. Shadowlle ei kuitenkaan kannata antaa mitään varusteita sillä kaveri voi lähteä lätkimään milloin tahansa. Hänen takiaan maailmankartalla kannattaa myös tallentaa usein. Maailmankartalla jatka itään, ja metsän läpi etelään kunnes näet aavikon. Kävele aavikon yli siltaa kohti niin päädyt Imperial Baseen. Sabinin kannattaa olla tasola 15 ennen tätä, sillä tuolloin hän oppii Fire Dance Blitzin (vasen-alavasen-alas-alaoikea-oikea tai vasen-vasen-alas-alas-oikea) jolla hoitelee nopeasti useimmat taistelut perusvihujen kanssa.













Jos Imperal Baseen yrttää kävellä seuraa välivideo, jonka päätteeksi nimeän uuden hahmon oletusnimensä mukaisesti Cyaniksi, ja pääsen ohjastamaan tätä linnan pihalla. Cyan on ehkä pelin paras fyysinen hyökkääjä, sillä hän pystyy käyttämään parempia haarniskoja kuin Sabin, ja jopa useimpia kilpiä, mutta iskee miltei yhtä kovaa. Lisäkokemusta voi tienata tappelemalla ruskeiden sotilaiden kanssa, mutta tavoitteena olisi tappaa mustahaarniskainen komentaja. Cyanin erikoisiskut valitaan valitsemalla SwodTech vaihoehto, ja odottamalla tietyn ajan. Komentaja kaatuu muutamalla tavallisella tai Dispatch- iskulla (1) tai yhdellä Retortilla (2). Retort Retort on vastaisku, joka vaatii että vihollinen käyttää fyysistä hyökkäystä. Slashiä ei kannata käyttää, sillä se puolittaa kohteen HP:t eikä komentajalla ei ole nitä niin paljoa. Cyanin taso riippuu muiden hahmojesi tasosta, mutta tasolla 15 Cyan saa käyttönsä erittäin tehokkaan Quadra Slamin (4) joka mös kaataa komentajan kertakiskaisulla. Palkinnoksi tämän kaatamisesta saa Black Belt- relicin jota käyttämävä hahmo iskee takaisin jos tähän isketään fyysisellä hyökkäyksellä. Välivideon jälkeen ohjaan taas Sabinia Imperial Basessa. Sabinille kannattaa antaa Black Belt, sillä tämä on hyvä iskemään, muttei kestä niin paljoa fyysistä vahinkoa kuin Cyan, joten viholliset kannattaa hoidella nopeasti. Oikeanpuoleisessa teltassa on arkku. Kick it- vaihtoehdon valitsemisesta seuraa tappelu, Hit it- vaihtoehdosta seuraa välivideo, jonka jälkeen arkun voi avata turvallisesti. Matka jatkuu alaspäin, ja sillan yli, jonka jälkeen seuraa pieni välivideo. Uusi yritys johtaa uuteen välivideoon, joka päätyy kahteen lähinnä vitsillä Kefkaa vastaan käytyyn tappeluun, Kefka kun lähtee lipettiin iskusta. Älä jää kupeksimaan, vaan pieksä Kefka perusiskuilla, sillä tämän iskut tekevät kuitenkin ihan hyvää vahinkoa. Jahtaa Kefkaa, ja jää puhumaan hänelle aina kun saat hänet kiinni. Lopulta joudut taistelemaan kahta Soldieria ja kahta Templaria vastaan. Soldierit tekevt kuollessaan Counter- erikoisiskun joka teke hieman kovempaa damaa.
Täytyy kyllä myöntää ettet näytä tarjoilijalta...
Taistelun jälkeen tulee välivideo, jonka jälkeen pääset ohjaamaan Cyania. Ylös, ovesta sisään ja alas portaita johtaa uuteen välivideoon. Mitään ihmeellistä ei ole löydettävissä, joten tie vie sisään oikealla olevasta ovesta.

Välivideon jälkeen ohjailet taas Sabinia. Mene puhumaan Cyanille, ja pääset tappelemaan kahdesti kolmen Gruntin, ja kohta Kadetin ja kahden Gruntin kanssa. Gruntit kaatuvat iskusta eivätkä osaa mitään hienoa mutta Kadet on astetta kovempi. Kolmen tappelun jälkeen Cyanista tulee ohjattava hahmo ja joukkosi ottaa käyttöön MagitekArmorit. Komennot ovat samat kuin Wedgellä ja Wicksillä alussa. Tässä vaiheessa tappeluissa kannattaa parantaa paljon koska se on ilmaista.  Lähde oikealle ja pääset tappeluun M-TekArmoria vastaan. Vähän oikealle ja vastaan tulee samanlainen kahdella Soldierilla vahvistettuna. Vielä lopuksi ylös ja siltaa pitkin ja vastaan tulee kaksi M-TekArmoria. Jatka sillan poikki niin pääset maailmankartalla.

Maailmankartalla lähde sillan yli, hieman vasemmalle, alas ja toisen sillan yli oikealle. Sillan jälkeen mene kahden vuoren välissä näkyvään metsikköön ja pääset Phantom Forestiin.

Sabinin AuraBolt- Blitz (alas-alas-vasen) tulee täällä tarpeeseen, sillä monet vihollisista ovat sille heikkoja. Mene oikealle, kunnes pääset ylös, niin pääset parannuslähteelle, josta hahmosi parantavat tällä kerta automaattisesti. Jatka lammen reunaa pitkin oikealle ja sitten alas nuolen suuntaisesti. Menemällä seuraavassa ruudussa alas ja oikealle pääset takaisin maailmankartalle siellä mistä lähditkin, joten menemme sen sijaan ylös oikealta.













Jatka vasemmalle, ja mene ylös junan kohdalla. Pienen sananvaihdon jälkeen mene vasemmalle, niin välivideo heittää sinut sisälle vaunuun. Mene alas ja yritä ulos samaa tietä kuin tulitkin. Pienen jutustelun jälkeen pääset taas liikkumaan. Täältä löytyy samanlaisia vihollisia kuin metsästäkin. Oikealta löytyy pienempi vaunu jonka käytävällä maleksivan haamun voit ottaa mukaan avuksi taistelussa. Haamun Posses- taito tappaa sekä kohteen että haamun kerrasta, jos haamu on kuolleena taistelun päättyessä, se poistetaan ryhmästäsi. Kopista löytyy kaveri jolta löytyy tietoa junasta ja vipu jonka käpelehtiminen tuottaa pienen näytöksen. Veturi on kuitenkin aloituspaikasta vasemmalle. Ensimmäinen vastaantuleva haamu aiheuttaa tappelun, seuraavista kolmesta yksi kauppaa kaikenlaista ja kaksi tappelee. Vaunun viimeisen haamun voit ottaa mukaan jos ryhmässäsi on alle neljä jäsentä. Kauppiailta kannattaa hamstrata Toniceja, Potioneja ja Sleeping Bagejä kuten aina. Jos Shadow roikkuu vielä mukana, tälle saa heiteltäväksi Shurikeneja jotka tekevät hyvää vahinkoa kovempia vihuja vastaan melko halvalla.

Seuraavassa vaunussa ensimmäisestä kahdesta haamusta toinen haluaa mukaan ja toinen tappelee. Seuraava kauppaa samoja tavaroita kuin edellinenkin, ja viimeinen haluaa mukaan. Seuraava vaunu on umpikuja jossa kaikki paitsi yksi kauppias haluavat tapella. Ulos pääset vain tappelemalla ovea tukkivan haamun kanssa joka aiheuttaa välivideon. Vaunun katolla kävele katon vasemmalle reunalle. seuraa välivideo, jonka jälkeen suuntaa oikealle, ja välinäytöksen jälkeen mene vaunuun ja väännä kahvasta. Välinäytöksen jälkeen väännä kahvasta uudestaan päästäksesi eteenpäin vaunussa. Ensimmäinen ja viimeinen haamu haluaa tapella, keskimmäisen voi ottaa mukaan. Seuraavassa vaunussa jos menet sisälle oikealta keskimmäisen pöydän ääressä olevalle tuolille meneminen johtaa ryhmäsi ensimmäisestä hahmosta riippuvaan välinäytökseen, jonka jälkeen ryhmäsi HP:t MP:t ja mahdolliset statukset paranevat. Jos menet sisään vasemmalta, pääset arkulle josta löytyy loitsujen tehoa parantava Earrings- relic, joka on kuitenkin hyödytön kaikille tämänhetkisille hahmoillesi. Seuraavasta vaunusta löytyy muutama koppi. Ensimmäisessä on arkku jonkqa tutkiminen tuo kimppuusi Ziegfriedin, joka aloittaa iskemällä jokaista hahmoasi heikosti, ja pakenee iskusta, mutta vie arkun sisällön mukanaan. Seuraava koppi on tyhjä. Käytävällä kaksi ensimmäistä haamua haluavat tapella ja kolmas tulla mukaasi. Seuraavassa vaunussa on taas koppeja. Ensimmäinen on tyhjä, mutta toisessa on neljä arkkua. Vasemmanpuoleisessa on taistelu Spectreä vastaan, josta saa palkinnoksi Hyper Wristin, seuraavassa Fenix Down, sen jälkeisessä Sniper Sight ja oikeassa laidassa Fenix Down. Käytävillä on junasta höpöttävä tyyppi ja kaksi tappeluhaluista haamua. Kun olet menossa seuraavaan vaunuun, haamusi lähtevät ryhmästäsi. Seuraavassa vaunussa on pelkkä tallennuspiste. Pääset viimein veturiin. Mene konehuoneeseen ja vedä reunimmaisia vipuja. Lopuksi mene veturin nokkaan ja vedä vipua siellä. Seuraa taistelu.

Phantiom Train

HP: 1900 MP: 350 

Lyhyt versio: Fenix Down ja se siitä.

 Pitkä versio: Jos Cyan osaa Quadra Slamin ja/tai Sabin Fire Dancen, hän käyttää sitä ja toinen paiskoo parannusesineitä ja hyökkää välillä. Jos ei, Dispatch ja AuraBolt tekevät parasta vahinkoa, joten niitä tilanteen mukaan ja parannusta väliin.













Tappelun jälkeen tulee välivideo. Sen loputtua puhu Cyanille, ja löydä itsesi maailmankartalta metsän etelälaidasta. Koukkaa etelän kautta vuoriston oikealle puolelle, josta löydät luolan. Mene luolan läpi, ja kielekkeelle, josta foit hypätä Baren Fansiin. Shadow lähtee ryhmästäsi viimeistään tässä vaiheessa. Mene välivideon jälkeen kielekkeelle, ja valitse Jump in- vaihtoehto, jolloin alkaa muutaman taistelun sarja.

Kimppuusi ilmestyy nippu piranhoja. Minuutin ajan näitä vihollisia voi ilmestyä uuina laumoina loputtomiin edellisen joukon kaatuessa. Perusiskut kaatavat nämä nopeasti. Taistelut tulevat saumattomasti, eli mikäli molemmat hahmot ovat yli tason 15, kannattaa heitellä Fire Dancea ja Quadra Slamiä jatkuvasti siten, että voit ladata Quadra Slamiä Fire Dancen aikana. Lopulta vastaasi asettuu vähän kovempi kaveri nimeltään

Rizopas

HP : 775 MP: 39

Rizopas kannattaa piestä nopeasti Pummelilla tai Aura Boltilla ja Quadra Slamillä. Sillä on voimakas El Nino- hyökkäys, joka tekee kaikille hahmoille hyvää vahinkoa. Lisäksi se käyttää Ice- loitsua ja jonkinasteista vahinkoa tekevää Bite- iskua.

Taistelun jälkeen sankarimme syöksyvät putousta alas.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti