keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Osa 5: Petturuus on kenraalin paikka

Seuraavana on kronologisessa järjestyksessä Locken skenario. Jos taskussa on Genji Glove, nyt on hyvä aika ottaa se käyttöön: Locke on sen verran heiveröinen että kahdella aseella huitominen tekee useimmista vihollisista selvä ennen kuin nämä vahingoittavat häntä kovin pahasti.

Kaikki tiet ulos kaupungista on tukittu, mutta eräässä talossa tien tukkeena on vain poika joka puhuu kauppiaista. Aloituspakasta vähän vasemmalle, ja kahdet portaat ylös on esinekauppa, jossa sattuu olemaan muuan kauppias. Puhumalla tälle niin taistelu alkaa. Kauppiasta ei kannata piestä, sillä onnistunut Steal- komento paitsi varastaa esineen, myös antaa valepuvun ja lopettaa taistelun. Takaisin yhdet portaat alaspäin, taloon ja siellä portaat alas. Tällä kertaa poika päästää läpi eli ovesta ulos. Tie ulos on vieläkin tukittu, tällä kertaa sotilaalla. Menen haarniskakaupan vierestä ylös muureille, ja jatkan vasemmalle kunnes löydät vihreän sotilaan, puhun tälle, ja pöllin uuden valepuvun. Nyt takaisin kaupunkiin, MagiTek armoria huoltavan sotilaan ohi vapautamaan laatikon vieressä seisova sotilas vahdista. Menen kahvilaan, sieltä baaritiskin luona olevat portaat alas, ja puhun kauppiaalle. Seuraa tappelu ja valeasun vaihto, jonka jälkeen mukaan tarttuu myös siideriä.

Palaan nyt portaikkoa vartioineen pojan luoa, ja menen yläkertaan antamaan siellä olevalle papalle siideriä. Tämä kertoo että alakerrasa on salakäytävä, jonne päästäkseen pojalle on annettav salasana, mutta hän ei muista mikä se on. Menen alas, puhnu pojalle ja vastaan "Courage", jolloin pääsen salakäytävään, joka vie automaattisesti uuden oven luo. Ovesta sisään ja yläkertaan. Oikeanpuoleisessa huoneessa on portaikko piilossa kirjahyllyn takana. Vielä hiukan alaspäin, ja pääsen jonkinnäköiseen varastoon. Saan mahdollisuuden vaihtaa vaatteet. Kunhan vastaan kyllä, menen ensimmäiselle ovelle, niin pääsen välivideoon, jossa esitellään jälleen uusi tiimin jäsen, jonka nimeän oletusnimensä mukaisesti Celesiksi. Käyn jututtamassa, ja lopuksi vrastan avaimen sellissä torkkuvalta sotilaalta. Lopuksi varustan Celesin parhailla varusteilla joita taskuistani löytyy. Viereisessä sellissä on tallennuspiste, ja kauimmaisesta ovesta pääsee varastotilaan. Varastossa on kaksi arkkua, joisssa on 500 GP, 1000 GP ja 15000 GP. Viimeinen arkku on tyhjä. Huoneessa on myös kaksi kelloa joista toinen, kauempana ovesta oleva, on pysähtynyt. Sotilaalta otettu avain saa sen taas tikittämään, jolloin salaovi paljastuu. Menen salaovesta, ja päädyn labyrinttiin.

Labyrintissä ensimmäisestä tai toisesta risteyksestä kääntyminen alas johtaa Iron Armorin luo. Jos menet näistä risteyksistä oikealle, niin seuraavasta risteyksestä ylös, ja kulmissa oikealle ja alas johtaa Heavy Shldin ja Regal Cutlassin luo. Alas (pari askelta), vasemmalle kun hahmosi on vielä näkymättömissä osissa käytävää (ei kuitenkaan liikaa) ja alas vievät portaikon luo, jonka alapäästä löytyy ylös ja oikealle mentäessä X-Potion ja alas mentäessä Ether. Alas, ja oikealle vie umpikujaan, alas, alas ja vasemmalle, löytyy Celesille näppärä Earrings- relic, alas alas ja oikealle taas johtaa portaikkoon josta pääsee ulos, tai umpikujaan jos lähtee näkymättömiin jäävään osaan alas. Menen kaupungin ulkopuolelle, ja luolaan. Luolan pohjapiirros on samanlainen, mutta arkuissa on nyt paremmat tavarat. Jos kuitenkin maltat vielä odottaa, niin seuraavan kerran kun tänne tullaan juonen puitteissa on tilalla vielä parempaa kamaa. Juuri kun olet pääsemäisilläsi luolasta, alkaa taistelu. Onneksi olen juonut parannuslähteesä luolan suulla, ja ottanut Celesiltä Iron armorin talteen seuraavaa skenariota silmälläpitäen.

Olenhan?

TunnelArmr
HP:1300 MP:900 Heikkous: eioo
Taistelun alssa Celes selittää miten Runic- komento on hyödyllinen. Kyseessä on Celesin erikoiskomento, joka imee itseensä ensimmäisen loitsun Runicin käyttämisen jälkeen, ja Parantaa Celesin MP:itä kyseisen loitsun kuluttamien MP:iden verran. Komentoa voi käyttää vain jos Celesillä on equipattuna ainakin yksi miekka. TunnelArmrilla on kuitenkin muitakin hyökkäyksiä, eli valmistaudu siihen että Locke ei voi piestä sitä ihan joka vuoro. Varsinkin Drill ja Magitek Laser tekevät kovaa vahinkoa, mutta jälkimmäistä käytetään vasta kun TunnelArmrilla on enää vähän HP:ta, ja ensimmäistä muuten vain harvoin. Jos et ole vieläkään hankkinut Edgarille Bio Blasteria, nyt on viimeinen tilaisuus hankkia se enne kuin siitä tulee hyödyllinen. Hieman harvinaisempi varastettava esine on Air Lancet tikari, joka on tällä hetkellä Locken paras ase. Taistelun jälkeen skenaario loppuu, ja jos sinulla on vielä suorittamattomia skenarioita, pääset valitsemaan niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti