maanantai 9. toukokuuta 2011

Osa 4: Päivän erikoisuus: mustekalasoppa

Tässä vaiheessa lienee paras sanoa sananen Sabinin Blitzeistä. Suhteellisen monet niistä sisältävät vinoittaisia painalluksia kahden ristiohjaimen nappulan välistä. Kuitenkin toinen keino on, että vinosuuntien sijaan painat edellisen nappulan uudestaan. Esimerkiksi Auraboltin voi tehdä komennolla alas, alavasen, vasen, tai alas, alas, vasen. Tämä on hyödyllinen konsti niille tämän tekstin lukijoista jotka pelaavat, noh, kutsukaamme sitä vaikka erilaiseksi SNES:äksi.

Mutta takaisin asiaan. Returner's Hideoutissa kun puhun ensimmäiselle vastaantulijalle, minut ohjataan ovelle. Oven takana on huone jossa on Potionin sisältävä arkku, tallennuspiste, ja Banon-niminen kaveri jolle pitäisi jutella. Kun lopulta pääsen Terran puikkoihin, olen huoneessa jossa on Locke, ja Fenix Downin sisältävä arkku. Hieman vasemmalle ja ylös on huone jossa on kolme arkkua. Lisäksi laatikoista hieman oikealle on salareitti joka johtaa White Capen luo. Puhumalla sotilaalle luolan suulla pääset ulos puhumaan Banonille. Tämä kysyy sinulta kyllä-ei- kysymyksen. Jos vastaat ei, Banon uusii kysymyksen kun puhut hänelle seuraavan kerran, mutta mikäli vastaat kyllä saat Gauntletin, ja juoni etenee. Mikäli vastaat kolme kertaa ei saat Genji Gloven ja juoni etenee.

Peli jatkuessa ryhmäsi on muuten ennallaan, mutta Locke on vaihtunut Banoniin. Laita kaikille hahmoillesi Goggles-relicit, sillä tulossa on dark-statusta aiheuttavia vihollisia. Hieman alaspäin on lautta jota pitöisi käyttää, mutta laita Banon sitä ennen takariviin. Mikäli hän pääsee kuolemaan se on Game Over. Otit aiemmin sitten Gauntletin tai Genji Gloven, sitä ei kannata laittaa kenellekään.

Lautan kulkemala reitillä on silloin tällöin risteyksiä, jossa saat päättää mihin suuntaan menet. Osa reiteistä kiertää ympyrää, ja loput ovat eripituisia, mutta aarteita ei ole ja kaikki päättyvät lopulta samaan paikkaan. Lyhyin reitti on ensin ylös ja sitten vasemmalle. Lopulta päädyt joen haarojen risteykseen ja vastaasi tulee jäleen yksi pelin unohtumattomimmista hahmoista.

Ultros
HP:3000 MP:640 Heikkous: Salama
Ultros roimii lonkeroillaan joko kaikkia, tai vain yhtä hahmoistasi. Terran Fire-loitsu ja Sabinin Fire Dance saavat hänet vastaamaan Inkillä joka tekee Dark-stsatuksen jos hahmolla ei ole niitä Goggleseja. Terran olisi hyvä osata Drain loitsu, mutta ilmankin pärjää. Edgar laittaa menemään Autocrossbowlla tai Bio Blasterilla, ja Sabin Aura Boltilla tai Pummelilla. Banon parantaa joka vuoro. Ultrosin fyysinen hyökkäys on sen verran kova, että ei kannata riskeerata Gauntletista tai Genji Glovesta aiheutuvaa kilven menetystä.

Kunhan Ultros kaatuu seuraa pieni välivideo, jonka jälkeen pääset valitsemaan yhden kolmesta skenariosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti